00:00

Frövi IK

Referat: Valskogs IK - Frövi IK

Vinst i Kungsör
Micke i FIK-målet får göra matchens första ingripande då Valskog (VIK) lyfter in en boll i boxen i spelminut 2. Micke går enkelt ut och plockar inlyftet. I minut 4 får Wille A bollen på mitten och slår en farlig instickare mot Hamodi, som finns i ett bra läge på högerkanten, men en hemmaback vinner avslutande duell. I minut 7 testar Hamodi en djupledsboll mot Kevin men återigen vinner en back i VIK den avslutande duellen som hade blivit en klar målchans om Kevin kommit förbi. I minut 8 rullar FIK upp ett bra anfall som avslutas med ett Kevin-skott som täcks till Hörna. Hörnan blir resultatlös men medför omställning för VIK som avslutas med ett skott från vänsterkanten som Micke räddar enkelt. I minut 10 lyfter Oscar ett högerinlägg mot Wille A, som finns inne i boxen, det blir en farlig chans men VIK reder ut stormen på Willes målchans. I spelminut 12 ruffas Hamodi och Frövi får frispark lite till höger på offensiv högerkant. Eliott slår frisparken där Jesper möter med pannan och bollen i nät, 0-1 ledning Frövi. Minuten senare vinner Oscar bollen på mitten slår en passning till Hamodi som styr vidare till Kevin som kommer i ett bra läge men inget mål då VIK avvärjer med en tå i sista sekund. I minut 14 kommer VIK upp på sin vänsterkant men Frövis rutinerade Alex Ekobo snurrar upp VIK-spelaren på läktaren och publiken jublar. I minut 17 kommer Alex på högerkanten och spelar till Oscar som testar ett högerinlägg som hamnar hos Kevin som passar vidare till Hamodi som får ett volleyläge men boll strax utanför på en bra Frövi-chans. I minut 20 visar Max vinnarmentalitet då han vinner en krigarduell mot en frustrerad VIK-spelare. VIK har svårt ett spela sig förbi FIK och kommer inte förbi mittfält och backlinjen i Frövi vilket medför att VIK försöker med långboller från backlinjen ut mot kanterna och oftast tar FIK bort chanserna direkt men någongång kommer ett inlägg men då är Micke säkerheten själv och plockar inläggen. I minut 23 visar Adam sin krigarinställning då han smäller på i en duell på mittplan. I minut 24 rullar FIK upp ett bra anfall från Jesper i backlinjen via mittfältet och sedan till Kevin som kommer in i boxen och avslutar med en vänsterbössa men inget mål då bollen retligt gick på fel sida av stolpen. I minut 25 testar Eliott en cross mot Max som kommer med fart på vänsterkanten, Max är nära att komma loss men stoppas av en tånagel i VIK. I minut 27 testar VIK en av många inlyft i boxen men reslige Jesper har inga problem att nicka bort bollen till Stoffe som sedan spelar bort bollen på ett säkert sätt. Nästa farlighet i matchen kommer i minut 34 och det är Frövi som skapar chansen då Oscar spelar fram Max på vänsterkanten som kommer in i boxens vänsterkant och är nära att komma förbi sista back men en tå ivägen medför en hörna till FIK som blev resultatlös. I minut 36 spelar Oscar fram Alex som kommer i ett bra läge på högerkanten, Alex spelar vidare till Hamodi som trycker iväg en bössa som mv räddar. VIK får till en kontring i minut 37 som medför en hörna. Hörnan slås in i målområdet där Eliott går upp och nickar bort bollen. I minut 41 sätter Kevin fart och är nära att gå förbi sista back med stoppas felaktigt och FIK får en frispark som blev resultatlös. Minuten senare testar VIK att anfalla på väsnterkanten men stoppas av Stoffe som är lugn i sitt försvarsspel och vänder bort sin motspelare på ett bra sätt. I minut 44 får VIK en frispark på offensiv planhalva efter en knuff i ryggen. VIK slår frisparken mot mål men Micke är med och gör en fin tv-räddning. Ledning 0-1 till Frövi efter första.
I andra halvleks första spelminut lyfter Stoffe in bollen i boxen där Wille A finns i ett farligt läge men inget mål då VIK lyckas få bort bollen. Minuten senare väggspelar Max och Kevin och Max kommer in farligt på vänsterkanten men då kom en offside som var tveksam. I minut 49 får VIK en frispark mitt på plan. Frisparken lyfts in i boxen som Micke säkert går ut och plockar med båda händerna. I minut 51 får VIK en frispark som man lyfter in i boxen men ingen målchans då Max säkert nickar bort bollen. VIK får till en omställning i minut 52 men Frövis kapten Alex visar rutin och lurar VIK i offsidefällan. I minut 54 lyfter Stoffe bollen till Hamodi som finns i ett bra läge för målchans men Hamodi får tyvärr inte till avslutet vilket var tur för hemmalaget. I minut 55 rullar FIK upp ett fint anfall på vänsterkanten där Oscar, Kevin och Hamodi spelar till sig en hörna. I hörnans andra våg får FIK frispark då Kevin fälls ca 10 meter utanför s-linje. Eliott får förtroendet att slå frisparken och tackar för förtroendet och placerar bollen fint i målvakts högra hörn. FIK utökar sin ledning till 0-2. I minut 60 missar vi i uppspelet på egen planhalva vilket innebär att en VIK-spelare kommer i ett friläge och reducerar, 1-2, då bollen går i nät bakom en utrusande Micke. I minut 63 får Alex sig en ful smäll med dobbarna före, väldigt konstigt men det kom ingen signal, borde ha varit frispark och minst ett gult, kunde tom varit ett rött. I minut 65 spelar Aspen fram Kevin som avslutar med ett skott där bollen smet förbi målvakts högra stolpe. I minut 61 slår Eliott en cross mot Anton som är nära att komma loss på vänsterkanten men VIK avvärjer ett bra läge. I minut 68 får Kevin ett bra skottläge men yterligare en gång smiter bollen retligt förbi fel sida av stolpen. I minut 72 trixar Jonas sig in i boxens vänstra sida och försöker spela fram till Kevin, som finns i ett bra läge, men ett långt ben i hemmalaget lyckas få bort bollen. I minut 75 spelar Holmen snett bakåt till Anton som får till en högerinlägg där Manuel går upp i en nickduell som medför hörna för FIK. Hörnan slås in i boxen och där vräker VIK ner Jesper och domaren blåser för straff. Kevin stegar fram till straffpunkten och trycker till, målvakt som gick för tidigt räddar och Holmen trycker in returen men inget mål då domaren blåser för ny straff då målvakt gick för tidigt. Ny straff där målvakt vinner duellen med Kevin och spelet går vidare. I minut 78 tappar vi bollen lite onödigt och VIK får till ett anfall som avslutas med ett instick i boxen men Micke är med och är först på bollen. I minut 79 utökar Kevin FIK:s ledning (1-3) efter ett fint skott som letade sig in i mv`s högra hörn. Manuel spelades fint fram Kevin till målet. I minut 82 fäller FIK en VIK:are på egen planhalva och VIK får en frispark som lyfts in i boxen som Micke går ut och plockar ned på ett säkert sätt. I minut 84 testar VIK ett inlägg i boxen men Alex tar ned bollen fint med högerfoten och avvärjer ett VIK-anfall. I minut 87 nickar Kevin bollen till Holmen som testar en hög lyra mot mål men boll över ribban. I minut 89 pressar FIK på offensiv v-kant som medför bortrensning av VIK, bollen går ut över sidlinjen och där visar coach Fredrik sina fotbollskunskaper då han elegant dämpar bollen till publikens jubel vilket blir det sista som händer i matchen.